Футболистите на Бодьо/Глимт бяха принудени да използват за мача с Порто един от най-кратките автобусни маршрути досега поради странни правила на УЕФА.

Изискванията на централата УЕФА са отборите в евротурнирите да пристигат на стадиона с автобус. Това било изискване на носителя на телевизионните права.

Така футболистите на норвежкия тим тръгнаха в 17:05 с клубния автобус от гарата в Нордланд, за да бъдат пред стадиона минута по-късно (!).

„Това е истинска комедия“, каза журналистът Фреди Торесен.

"Може да изглежда скучно и странно, но може да се насладим заедно за тридесет секунди“, каза играчът на Бодьо/Глимт Виладс Нилсен
Няколко футболисти живеят близо до стадиона и нямат право да идват на стадион „Аспмира“ пеша за европейските мачове, те трябва да се събират с автобус с другите футболисти.

„УЕФА иска да дойдем заедно на стадиона и винаги ще бъде така“, каза мениджърът на клуба Труис Бьерке, който „прие“ играчите, влизащи в автобуса, и им даде акредитациите, които играчите трябва да имат, за да влязат на терена.

За разлика от съвместното идване на стадиона, футболистите не са задължени да напускат стадиона заедно, така че след края на мача те са свободни да се приберат самостоятелно.

Домакините победиха Порто с 3:2.