Ливърпул се превръща във фаворит номер едно за привличането на младата звезда на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам и планира да отправи оферта към английския национал още в началото на следващата 2023 г., съобщава Football Insider.

Изпълнителният директор на германския клуб Ханс-Йоахим Вакце по-рано заяви, че шансовете на Борусия да запази 19-годишния Белингам в състава си през следващото лято са много малки, но изглежда англичанинът може да напусне тима от Дортмунд още по-рано.

Според информациите, Ливърпул работи по бъдещата сделка още от началото на тази година, като се очаква стойността на офертата да премине границата от 100 милиона евро.

A January deal could be on the cards for Liverpool to sign midfielder Jude Bellingham from Borussia Dortmund. (Football Insider) pic.twitter.com/R3cT4GaHgi

— Transfer News Central (@TransferNewsCen) November 18, 2022

Джуд Белингам заслужи вниманието на много от големите клубове в Европа с представянето си за Борусия(Дортмунд) в последните 12 месеца. Сред кандидатите да го имат в отбора си са и други европейски грундове като Реал Мадрид, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед.