Въпреки че снощи всички в лагера на Пари Сен Жермен се опитаха да отрекат слуха, че Килиан Мбапе иска да напусне клуба, днес медиите във Франция продължават да настояват, че отношенията между нападателя и ръководството на парижани са напълно дискредитирани и връщане назад няма. Защо обаче нападателят се чувства излъган от босовете на клуба и е променил категорично решението за бъдещето си само пет месеца, след като подписа нов контракт. Френското издание "Екип" се опитва да отговори на тези въпроси, посочвайки няколко групи от причини.

В спортно-технически план Мбапе е недоволен от това, че не получава в пълна степен обещаната му свобода да играе повече по двата фланга, а вместо това е използван на върха на атаката. Неготово желание е да играе в схема с друг централен нападател, а самият той да може да се движи повече, както е в националния отбор на Франция.

Втората причина е, че клубът не е спазил обещанието да направи мащабна селекция, с която ПСЖ да има реални шансове най-сетне да триумфира в Шампионската лига. Според "Екип" е имало разговори за конкретни имена, които да бъдат привлечени, като се споменават Роберт Левандовски, Бернардо Силва и Милан Шкриняр. Паралелно с това клубът е трябвало да се освободи от Наймар, тъй като двамата с Мбапе играят на идентична позиция. За да могат да бъдат реализирани тези планове, е бил назначен и Луис Кампос. Ясно е обаче, че по една или друга причина планът не бе реализиран през лятото.

Недоволството от тези неспазени обещания видимо се отрази и настроението на Мбапе, който няколко пъти от началото на сезона показваше, че не е доволен нито от присъствието на Неймар, нито от тактиката на Галтие.

Снимки: Imago