Лас Палмас спечели точка при гостуването си на Осасуна. Двата отбора си размениха по един гол през второто полувреме и срещата завърши 1:1. Новакът от Канарските острови затвърди репутацията си на отбор с една от най-добрите защити в Ла Лига, като ограничи до минимум атаките на съперника.

Осасуна имаше предимство през първото полувреме, но то не се изразяваше в голови положения. Най-добрият шанс преди почивката се откри пред Будимир в 38-ата минута, когато центриране на Мохика бе засечено от него с глава. След рикошет вратарят на гостите Вайес направи отлично спасяване.

🔚🐥 ¡𝐅𝐈𝐍𝐀𝐋 del partido en El Sadar!

Regresamos a casa con un punto muy valioso. ¡#VamosUD! 💛💙#OsasunaLasPalmas #LaUniónHaceLasPalmas pic.twitter.com/Bi5E9Ilv77

— UD Las Palmas (@UDLP_Oficial) November 11, 2023

Лас Палмас поведе в 70-ата минута след фантастично изпълнение на резервата Алберто Молейро. Той се разходи пред наказателното поле и с прекрасен удар прати топката в левия ъгъл на Ерера, но получи и прекалено много свобода от защитата на съперника. Това бе първият точен удар на гостите в мача. Осасуна успя да отговори много бързо и три минути по-късно изравни. Будимир засече с глава центриране на Монкайола и се разписа.