Американските собственици на Манчестър Юнайтед са поставили абсурдно висока цена на клуба, за да покажат ясно, че не искат нито да продават, нито да преговарят за евентуална смяна на собствеността. Според "Мирър" семейство Глейзър искат умопомрачителните 9 милиардна паунда, което е над два пъти повече от рекорда за най-скъпо продаден спортен клуб. През лятото клубът от НФЛ Денвър Бронкос бе продаден на консорциума Walton-Penner за около 4,2 милиарда паунда. Така бързо бе подобрен рекордът, поставане със закупуването на Челси, за който новият собственик Тод Боели плати 2,5 милиарда паунда и пое ангажимента да инвестира във времето допълнителни 1,75 милиарда.

Според "Спорт Илюстрейтид" в момента най-скъпият футболен клуб е Реал Мадрид, който е оценяван на около 4,6 милиарда паунда. На второ място е Барселона - 4,5 млрд, а третата позиция е именно за Манчестър Юнайтед, оценяван на 4,1 милиарда. Следват Ливърпул (4 млрд) и Байерн (3.9 млрд).

Глейзър са поставили тази цена, след като британският милиардер сър Джим Ратклиф призна, че за втори път е направил опит да купи Манчестър Юнайтед и е разговарял за това с американците, но те са обявили, че клубът не се продава.