Серия "А" има нов лидер поне до утре. Аталанта победи с 2:1 Сасуоло и излезе с точка пред досегашния водач Наполи. "Бергамаските" се озоваха в ролята на догонващи след красив гол на Йоргос Кириакопулос в 42-ата минута, но още до почивката Марио Пашалич изравни, а в началото на второто полувреме Адемола Луукман донесе успеха на тима, воден от Джан Пиеро Гасперини. 

Въпреки отсъствието на редица важни фигури, начело с Хуан Мусо, Давиде Дзапакоста, Рафаел Толой и Дуван Сапата, Аталанта заслужи победата. Отборът не се смути от получения гол и наложи волята си, а феновете вече се готвят за празненствата следващата седмица, когато клубът от Бергамо ще отбележи 115-ата година от основаването си.

В началото Андреа Консили спаси удар на Пашалич, а домакините имаха и други опасни атаки. При една от тях Йоаким Меле се озова очи в очи с Консили, но до гол не се стигна. Домакините претендираха и за дузпа, след като Давиде Фратези задържа Луукман в наказателното поле, но контактът беше минимален. В 41-ата минута Лука Д'Андреа центрира към Кириакопулос и гръцкият нападател разстреля Марко Спортиело с изключително красиво воле.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages